Evaluările de specialitate se vor relua începând cu 18.05.2020

Evaluările de specialitate se vor relua începând cu 18.05.2020

Dragi pacienți,

Dorim să vă informam că data reluării evaluărilor de specialitate în spitalul nostru este Luni, 18 Mai.

Ținând cont de contextul actual generat de pandemia cu COVID 19, vă prezentam mai jos o sinteză a celor mai importante aspecte pe care trebuie să le știți atunci când vă pregătiți să apelați la serviciile Spitalului de Psihiatrie Titan “Dr. Constantin Gorgos”

  1. Cum se face programarea pentru consultații ?

Orice vizită medicală la Spitalul de Psihiatrie Titan “Dr. Constantin Gorgos” se va face numai cu programare telefonică prealabilă. Solicitările primite pe adresa de email a spitalului se vor confirma de asemenea telefonic.

Pentru a putea pune în aplicare noile reguli de dezinfecție a cabinetelor și a spatiilor comune, va exista un interval de timp între programări. De aceea este foarte important să respectați ora la care ați fost programați!

De reținut: în cazul în care ajungeți mai devreme sau din motive neprevăzute se decalează ora de programare, sunteți rugați să așteptați în afara incintei clădirii până ce veți fi sunați de către recepția spitalului !


  1. Triajul epidemiologic inițial se realizează telefonic, înaintea programării

Astfel, în timpul convorbirii telefonice în vederea programării, vă vor fi adresate întrebări de tipul celor de mai jos:

  • Ați avut în ultimele 14 zile unul din simptomele următoare: febră (mai mare sau egală cu 37°C), tuse, respirație greoaie/dificultăți în respirație/frisoane, dureri musculare, dureri de cap, dureri de gât, greață, diaree, vărsături, pierdere de gust sau miros?
  • Aveți membri ai familiei cu aceste simptome?
  • Ați intrat în contact, în ultimele 14 zile, cu persoane diagnosticate cu virusul SARS-CoV2 (COVID 19)?
  • Ați interacționat în ultimele 14 zile, cu persoane care prezintă simptome asociate infecției cu virusul SARS-CoV2 (COVID 19)?
  • Ați interacționat în ultimele 14 zile cu persoane care au stat în izolare/carantină impusă de autorități?
  • V-a fost impusă, în ultimele 14 zile, izolarea sau carantina la domiciliu de către autorități?
  • Ați fost spitalizat în ultimele 14 zile?

  1. Măsurile de siguranță pe care le-am luat atât pentru protecția pacienților cât și a echipei noastre medicale

Accesul în incinta spitalului este permis doar pentru pacientul minor + un însoțitor/aparținător.

Masca de protecție este obligatorie în incinta spitalului, pentru pacienți și însoțitorii acestora (vă rugam să vă asigurați că le aveți asupra dumneavoastră la sosire).

Triaj:

  • Se va efectua  dezinfecția  mâinilor la intrarea în centrul de copii cu soluțiile hidroalcoolice din dispenserele pregătite.
  • La intrarea în clădire se va face dezinfecția încălțămintei pe un covor special urmată de echiparea cu botoși de unică folosință.
  • Se înregistrează de către asistentă temperatura pacientului și a însoțitorului.
  • Se completează un set de documente: consimțământul informat, acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal(GDPR)  și chestionarul privind starea de sănătate.
  •          Pacientul este invitat apoi în cabinetul de consultații unde se decide conduita terapeutică.
  • Când pacientul părăsește centrul va introduce botoșii utilizați în containerul dedicat și va efectua dezinfecția mâinilor la ieșirea din clădire.

         În spatiile comune NU este permisa staționarea mai multor persoane, iar daca acestea se întâlnesc, vor respecta distanța socială de 1,5 – 2 m între ele.

         Mânerele ușilor, spațiile comune, recepția, dar și toaletele vor fi dezinfectate în mod regulat

         După fiecare pacient, cabinetele noastre vor fi dezinfectate, prin dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide, și aerisite.

Coordonator Compartiment Psihiatrie Pediatrica

Dr.Mihai Sanda Luminita

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH