Acasă

Spitalul funcţionează din anul 1979, odată cu inaugurarea Policlinicii TITAN. În anul 1999 a devenit secţie a Spitalului TITAN, iar trei ani mai târziu a dobândit statut de sine stătător, cu denumirea – Spitalul de Psihiatrie TITAN Dr. Constantin Gorgos. În prezent, asigură asistenţă medicală de specialitate.
Oferă servicii complexe de evaluare şi diagnosticare psihiatrică şi psihologică, de recuperare şi tratament pentru afecţiunile psihiatrice atât ale adulţilor, cât şi ale copiilor;
Vizează pacienţii din Bucureşti şi, în măsura solicitărilor, din ţară;
Dispune de o linie de gardă pentru urgenţele psihiatrice şi/sau somatice ale pacienţilor deja internaţi;
Spitalul deţine Certificatul de Management al Calităţii ISO 9001/2008 care confirmă preocuparea constantă a conducerii de îmbunătăţire a standardelor de calitate a serviciilor medicale.

Proiecte

Definirea clară a problemelor şi identificarea unor surse externe de finanţare au permis implementarea unor proiecte care au vizat dezvoltarea in continuare a serviciilor medicale.
În urma aplicaţiei electronice, efectuate în 5 noiembrie 2008, Spitalul de Psihiatrie Titan Dr. Constantin Gorgos a primit aprobarea pentru proiectul Centru de Îngrijire pentru copiii cu TSA.
Innovation Norway a pus la dispoziţia spitalului oferta de finanţare în valoare de 2,9 milioane euro, utilizată exclusiv ca să acopere costul eligibil al proiectului. Cofinanţarea s-a realizat de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii din România, cu suma de 3,740 milioane lei.
Noul centru, finalizat în anul 2011, este echipat în întregime, gata de utilizare şi în curs de avizare.
Partener în proiect a fost ONG-ul norvegian Voskne for Barn – Adulţi pentru Copii – organizaţie naţională, ai carei membrii lucrează în domeniul sănătaţii mintale a copiilor şi adolescenţilor.

Un alt proiect, implementat cu finanţare externă, a fost Centrul-pilot de Instruire şi Intervenţie în Sănătatea Mintală.
În acordul de finanţare dintre Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos şi Ministerul Sănătăţii Publice din România se stipula o contribuţie de 300 mii euro din partea Olandei şi o cofinanţare de 580 mii lei din partea României.
Construcţia în sine a fost realizată în perioada septembrie 2009 – ianuarie 2010 şi a cuprins lucrări de mansardare a Corpului „C”, cu o suprafaţă de 870 metri pătraţi.
Centrul are în dotare o sală de conferinţe de 100 de locuri, prevazută cu sisteme audio-video performante, două cabine de traducere simultană, două săli de curs şi cabinete medicale de specialitate ale echipelor de intervenţie în comunitate. În curs de avizare.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH